Турчинов: Нардепи стали співучасниками кіберзлочинів проти України

Турчинов: Нардепи стали співучасниками кіберзлочинів проти України

Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав народних депутатів співучасниками кіберзлочинів проти власної країни через неухвалення законопроекту "Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері".

Про це йдеться у коментарі Турчинова.

"Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави", - сказав секретар РНБО, додавши, що ті депутати, "які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України".

Він зауважив, що протидія кібервійні проти України потребує мобілізації державних структур.

"Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів", - сказав Турчинов, додавши, що кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері.

Турчинов наголосив, що багато підприємств та організацій ще досі повністю не отямились від масштабної кібератаки 27 червня.

За його словами, з наступного тижня до середини вересня парламентарії планують роз'їхатись на відпочинок, "залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій".

"До речі, у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні закон 2126а "Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки", який вже декілька місяців перебуває у ВРУ", - додав Турчинов.

Читайте також: НАТО тісніше співпрацюватиме з Україною у питаннях кібербезпеки

Крім того, секретар РНБО відзначив, що більшість, "яка сформувалась з Опоблоку та популістських фракцій парламенту", відмовилась також підтримувати і закон, що мав поставити фільтр для отримання українських біометричних закордонних паспортів колаборантами та агентами російських спецслужб, які маскуються під громадян-патріотів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Як повідомлялося, 27 червня комп’ютерні мережі низки українських підприємств та установ зазнали масштабної кібератаки. Хакерські атаки здійснювалися за допомогою вірусу Petya.

За даними СБУ, кібератаку проти України організувала Росія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-