Глава Конгресу українців Канади закликає до

Глава Конгресу українців Канади закликає до "справжнього стримування" Росії

Укрінформ
Президент Конгресу українців Канади Павло Грод вважає, що західним лідерам не дозволяє почати постачати Україні летальну зброю страх спровокувати Росію.

Про це він написав у статті для видання iPolitics

За його словами, саме страх спровокувати Росію не дозволяє західним лідерам почати постачати Україні летальну зброю для захисту від агресії. «Путінська Росія – є не партнером Заходу, а противником. Єдиний спосіб ефективно протистояти супротивнику, який протягом останніх трьох років безсоромно порушував міжнародне право та чинив військові злочини, – застосовувати справжнє стримування, а не лише виголошувати слова засудження», - зазначив президент Конгресу українців Канади.

Читайте також: Канада спробує «відірвати» Білорусь від Росії – експерт

На його переконання, західним союзникам варто чітко заявити, що російська військова агресія в Україні має припинитися, а Росія мусить забратися із України. «Якщо ж цього не трапиться, то Заходу слід постачати Україні оборонну зброю, необхідну їй для захисту своїх громадян. Більш того, західним союзникам необхідно відверто попередити Путіна, що якщо російська агресія проти України не припиниться і РФ відмовиться залишати Крим, сильніші секторальні санкції будуть накладені на російську економіку та прибічників режиму Путіна», - наголосив Грод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-