У НАБУ заперечують, що прослуховували телефони Полякова і Розенблата

У НАБУ заперечують, що прослуховували телефони Полякова і Розенблата

Укрінформ
НАБУ заперечує, що стосовно нардепів у «бурштиновій справі»  - Максима Полякова і Борислава Розенблата, - проводилися негласні слідчі дії. Також у відомстві заперечують, що прослуховували мобільні телефони цих народних депутатів.

Про це йдеться у заяві бюро, розміщеній у Facebook.

«Міф: НАБУ проводило негласні слідчі дії стосовно нардепів без дозволу парламенту, що є незаконним. Реальність: Негласні слідчі дії стосовно народних депутатів України не проводилися. НАБУ та САП отримали відповідні санкції суду на здійснення спостереження за місцями, в яких відбувалися ділові зустрічі спецагента «Катерини», яка за легендою була представником іноземної компанії, із зацікавленими особами. Телефони народних депутатів також не прослуховувалися», - йдеться у повідомленні.

Також у НАБУ заперечують, що агент «Катерина» провокувала нардепів на отримання хабарів, а також, що «бурштинова справа» є сфальсифікованою за політичним замовленням.

За даними НАБУ, Розенблат і Поляков планували організувати видобуток бурштину під виглядом рекультивації земель у Рівненській, Житомирській та Волинській областях. За словами голови НАБУ Артема Ситника, народні депутати самі запропонували компанії-нерезиденту "Фуджейра" з Об'єднаних Арабських Еміратів, яка хотіла зайнятися видобутком бурштину на території України, свої послуги щодо реалізації схеми незаконного видобутку бурштину шляхом внесення законопроектів. За реєстрацію законопроектів народні депутати отримали 15 тис. дол., однак не змогли забезпечити їх ухвалення в парламенті, тому паралельно реалізували схему з видобутку бурштину під виглядом рекультивації земель, доки мали бути ухвалені ці законопроекти.

Читайте також: Добкін заявляє, що проситиме депутатів позбавити його недоторканності

Загалом, за даними НАБУ, депутати отримали від фірми "Фуйджера" 300 тис. дол., з яких 15 тис. - за реєстрацію законопроектів про легалізацію бурштину, 200 тис. дол. отримав охоронець Розенблата у столичному ресторані "Три виделки" і ще 85 тис. отримали раніше як передоплату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-