Яценюк зустрівся зі Столтенбергом

Яценюк зустрівся зі Столтенбергом

Фото, відео
Укрінформ
Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк зустрівся з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, який сьогодні виступив в українському парламенті.

Він став першим в історії Генсеком НАТО, який виступив у Верховній Раді України, нагадує сайт НФ.

По завершенні зустрічі Арсеній Яценюк нагадав, що дев’ять років тому як Голова Верховної Ради України він підписав звернення до країн-членів Альянсу щодо Плану дій до членства України в НАТО: «Тоді парламент був заблокований більш як на 30 днів. А зараз, через дев’ять років, члени парламенту і, до речі, навіть окремі представники тодішньої Верховної Ради, стоячи аплодували Генеральному секретарю НАТО, який виступив в українському парламенті».

Арсеній Яценюк зазначив, що членство України в Альянсі – «це перспектива не сьогоднішнього і не завтрашнього дня»: «Але для України – це екзистенційне питання, питання виживання нашої країни. Тому прийде час, коли Україна стане членом НАТО».

Читайте також: Україні потрібні герої в уряді, парламенті й бізнесі - Столтенберг

Україна, підкреслив він, дуже багато зробила для того, щоб наблизитися до стандартів Альянсу: «Зараз нам необхідна підтримка країн-членів НАТО. В першу чергу – це питання постачання оборонювальної зброї. І окремі країни-члени Альянсу повинні прийняти це рішення, адже ми охороняємо не тільки кордони України, а й кордони країн-членів НАТО. Адже ми бережемо життя не тільки українців, а й громадян країн-членів НАТО».

Лідер «Народного фронту» назвав нинішній візит Єнса Столтенберга історичним: «Прийшов час, коли Генеральний секретар НАТО виступає в українському парламенті. І прийшов час, коли тепер НАТО повинно надати Україні безпекові гарантії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-