Україна запускає дискусію з НАТО щодо набуття членства

Україна запускає дискусію з НАТО щодо набуття членства

Укрінформ
Україна і НАТО починають дискусію щодо запровадження плану дій про членство України в Альянсі.

Про таку домовленість, досягнуту під час засідання Комісії "Україна - НАТО", поінформував Президент Петро Порошенко на спільному з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мета нашої міжнародної безпекової політики: ми вважаємо за необхідне, і сьогодні на цьому чітко наголошували, щоб ми почали дискусію про запровадження плану. І наші пропозиції щодо початку дискусії були з задоволенням прийняті", - сказав Порошенко.

Порошенко запевнив, що в Україні рішуче налаштовані на реформи, "маємо чіткий графік, що ми маємо зробити до 2020 року для того, щоб відповідати критеріям членства".

За його словами, станом на сьогодні "ми цим критеріям не відповідаємо, бо за 20 років нічого не робилось, приймались закони, які відштовхували нас від НАТО".

Президент підкреслив, що лише за останні три роки Україна зробила величезні кроки у реформуванні "і впевнені, що дискусія наблизить нас до можливості подання відповідної заявки членства".

Читайте також: Порошенко пропонує НАТО створити новий Трастовий фонд для України

Як повідомлялося, 8 червня Верховна Рада ухвалила закон, що визначає членство України в НАТО як стратегічний зовнішньополітичний пріоритет держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-