Гройсман заявляє, що агресія Росії - це проблема всього демократичного світу

Гройсман заявляє, що агресія Росії - це проблема всього демократичного світу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю британському телеканалу Sky news заявив, що боротьба з російською агресією на Сході України – це боротьба демократичного світу за відновлення поваги до міжнародного права.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Україна – мирна країна і нікому не загрожувала. Втім, питання (агресії Росії - ред.) - це питання не України, а всього демократичного світу. Ми маємо перемогти в цій боротьбі, захистити демократію та повагу до міжнародного права", - сказав  Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що нинішня ситуація свідчить про головне: демократичний світ – не ворог Росії.

"Це Росія – ворог демократичного світу. І наші зусилля направлені лише на те, щоб Росія зупинилася в своїй агресії. Наша мета – повернути повагу до міжнародного права. Поставте собі питання – яким був наш Крим до анексії? Він був місцем відпочинку. А тепер мирний курорт перетворили на велику військову базу. І кому загрожує ця база? Зрозуміло – країнам НАТО", - додав Гройсман.

Читайте також: Гройсман розраховує, що Рада встигне до канікул взятися за пенсійну реформу

Втім, як підкреслив Прем'єр, протидія Росії – не єдиний пункт порядку денного розвитку України. "Ми підписали Угоду про асоціацією з ЄС, де є чіткий план інтеграції. У нас глибока співпраця з НАТО. Думаю, ми будемо успішними і в розвитку економіки, і у встановленні демократії, і у боротьбі з корупцією", - зазначив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-