Новий спецпредставник США по Україні приїде з Тіллерсоном до Києва

Новий спецпредставник США по Україні приїде з Тіллерсоном до Києва

Укрінформ
Державний департамент США офіційно підтвердив призначення посла Курта Волкера спеціальним представником США по Україні, зазначивши, що він супроводжуватиме главу Держдепу під час його візиту в неділю до Києва.

Про це йдеться в офіційній заяві держсекретаря США Рекса Тіллерсона, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Він (Волкер – ред.) супроводжуватиме держсекретаря в Києві у неділю, 9 липня, і, як очікується, продовжить проводити регулярні зустрічі з представниками України та інших країн-членів "нормандського формату": Росії, Німеччини й Франції", - зазначається в заяві.

При цьому наголошується, що посол Волкер, який раніше був постійним представником США при НАТО, а також директором з питань Європи та Євразії Ради національної безпеки, "візьме на себе відповідальність за просування зусиль США, спрямованих на досягнення цілей, викладених у Мінських угодах".

Читайте також: Штати призначили спецпредставника по Україні – ЗМІ

Сам Тіллерсон, коментуючи призначення Волкера на посаду, назвав його досвідченим і кваліфікованим дипломатом, здатним досягти поступу у врегулюванні конфлікту.

"США залишаються повною мірою прихильними цілям Мінських домовленостей, і я цілком довіряю Курту продовжувати наші зусилля, спрямовані на досягнення миру в Україні", - підкреслив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-