Депутати від БПП заявляють, що всі подання генпрокурора - законні

Депутати від БПП заявляють, що всі подання генпрокурора - законні

Укрінформ
Всі подання Генпрокуратури стосовно народних депутатів, зокрема депутата від БПП Борислава Розенблата, є законними.

Таку думку на засіданні Комітету Верховної Ради з питань регламенту та організації роботи ВР висловили депутати від фракції «Блок Петра Порошенка» Володимир Арешонков та Дмитро Лубінець, повідомляє прес-служба фракції.

«Справа правильна і слідчі виконували свої обов’язки згідно з чинним законодавством. Були порушення, скасовувалися дозволи, які видавалися з порушеннями. Основне питання в тому, що жоден народний депутат, виконуючи свої обов’язки, не може брати за це винагороду», – сказав Лубінець.

Він, зокрема, зауважив, що матеріали Генпрокуратури підтвердили: подання ГПУ є правильним та юридично вмотивованим.

За його словами, для незалежної України тема бурштину вкрай резонансна. «Бурштин незаконно видобувається в Україні, вивозиться контрабандою і продається за кордоном. Відповідно, не у нас сплачуються податки за наш український бурштин. Звичайно, що назріла потреба врегулювати це на законодавчому рівні, і давно потрібно було ухвалити законопроект, але це ніяким чином не знімає відповідальності з будь-якого народного депутата, з будь-яким прізвищем, коли він вимагає за це фінансову винагороду. Я підтримую всі подання генерального прокурора України», – наголосив Лубінець.

Читайте також: Розенблат заявляє про погрози: СБУ відмовила у захисті

У свою чергу заступник голови комітету Володимир Арешонков заявив, що кожен депутат у суді може довести свою невинуватість.

«Депутат має відстояти себе в суді, тут доволі серйозні звинувачення. Ця справа резонансна і має за собою глибокий зміст, тому депутат має бути сам зацікавлений у тому, щоб довести свою правоту. Я підтримую подання генпрокурора, воно законне», – сказав Арешонков.

Як повідомлялося, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про внесення подань до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від фракції "Блок Петра Порошенка" Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис. дол.

Розенблат заперечує вчинення інкримінованих йому злочинів і заявляє, що всі три подання є необгрунтованими.

Раніше регламентний комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-