Навчання

Навчання "Запад-2017": РФ може розгорнути пункти прихованого зберігання зброї - Муженко

Укрінформ
Російська Федерація використовуватиме спільні навчання "Запад-2017" для зосередження на території Білорусі великого російського військового угруповання.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України – головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко на спільному засіданні Воєнно-наукової ради ЗСУ та Національної академії наук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крім того, окремим засобом нарощенням військового потенціалу Російської Федерації на кордонах нашої держави, а також країн так званої буферної зони можна розцінювати проведення спільного масштабного навчання "Запад-2017". За нашою інформацією, чисельність військ для участі у навчаннях вже зараз збільшено із задекларованих трьох до п'яти тисяч. Крім того, кількість вагонів, замовлених для потреб війська, становить близько чотирьох тисяч одиниць, що в три рази перевищує потребу", - сказав Муженко.

За його словами, є припущення, що РФ після навчань планує залишити певну кількість своїх військових на території Білорусі, щоб мати там велике військове угруповання.

"Крім того, за інформацією в інтернеті білоруських місцевих жителів, з районів, наближених до аеродромів, здійснюється відселення цивільного населення, а в їхніх помешканнях розквартировуються російські військовослужбовці і члени їх родин. Не виключається, що після навчань частина військ буде залишена на території Білорусі", - пояснив Муженко.

Читайте також: На Донбасі перебуває понад 30 тисяч військових РФ — Муженко

Водночас, за його словами, існує велика ймовірність того, що під час навчань будуть розгорнуті пункти прихованого зберігання озброєння, військової техніки, матеріально-технічних засобів. "Це дозволить противнику суттєво скоротити терміни ударних угруповань на західному і південно-західному стратегічних напрямках", - зауважив керівник Генштабу.

Як повідомляв Укрінформ, спільні білорусько-російські навчання "Запад-2017" пройдуть в період з 14 по 20 вересня 2017 року. У навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців.

Навчання "Захід" проводяться кожні чотири роки, починаючи з 2009 року. Головна мета навчань - перевірити можливості Білорусі і Росії щодо забезпечення військової безпеки Союзної держави, його готовність до відбиття можливої агресії, а також підвищити злагодженість органів військового управління, польовий і повітряний вишкіл з'єднань і військових частин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-