Україна успадкувала корупцію від радянського колоніального минулого  - Климпуш-Цинцадзе

Україна успадкувала корупцію від радянського колоніального минулого - Климпуш-Цинцадзе

Відео
Укрінформ
Україна успадкувала високий рівень корупції від радянського колоніального минулого, якого зараз позбувається.

Про це в інтерв'ю Deutshe Welle заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Укрінформ.

"Ми проходимо дуже складний та інтенсивний період розставання з нашим колоніальним минулим - неефективністю державної системи, корупцією, просуванням шкурних інтересів, з усіма корумпованими процедурами, які вкоренилися тут не лише за роки незалежності України, а ще у часи радянської імперії, яка тут панувала", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Коментуючи дані Transparence International за минулий рік, згідно з якими Україна за рівнем сприйняття корупції посіла 131 місце зі 176-ти, віце-прем'єр зазначила, що як громадянка хотіла б, щоб Україна просувалися значно швидше, але вона знає, наскільки це складно.

"Я впевнена, що у найближчі роки ми побачимо результати поступу України, і не тільки в цьому рейтингу, адже у 2016 році антикорупційні інституції нарешті запрацювали, а наприкінці минулого року 136 тис. українських держслужбовців уперше пройшли процедуру розширеного електронного декларування", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Гройсман запевняє, що в Україні розпочалася тотальна боротьба з корупцією

Вона також нагадала, що минулого тижня генпрокурор вніс у парламент подання на зняття недоторканності з шести народних депутатів, проти яких почалося кримінальне провадження. Окрім того, НАБУ зараз проводить розслідування щодо майже 330 високопосадовців, а більше 60 справ уже скеровані до суду.

Стосовно ухвалення поправок до законодавства, які запроваджують електронне декларування для громадських активістів, Климпуш-Цинцадзе підкреслила, що дуже рада створенню робочої групи, яка має розробити формулу щодо скасування цього положення.  

"Наскільки я знаю, рішення вже є. У суспільстві існує консенсус, що це рішення (про е-декларування для антикорупційних активістів - ред.) було неправильним. На жаль, деякі члени нашого парламенту скористалися нагодою, коли треба було терміново ухвалювати зміни до антикорупційного законодавства щодо наших військових, які воюють проти Російської Федерації", - констатувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-