Україна і Нідерланди укладуть угоду для

Україна і Нідерланди укладуть угоду для "передачі" справи про МН17

Укрінформ
Україна і Нідерланди 7 липня підпишуть угоду про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних з катастрофою МН17, яка стане правовою підставою для кримінального провадження у цій справі в рамках правової системи Нідерландів.

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

"Країни, що проводять розслідування, ухвалили рішення здійснювати кримінальне провадження у справі збиття літака рейсу МН17 в рамках правової системи Нідерландів. Правовою підставою реалізації цього рішення стане угода між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародно-правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17, яку планується підписати 7 липня", - йдеться у повідомленні.  

Як уточнили у зовнішньополітичному відомстві, угода передбачає практичні аспекти передачі юрисдикції від України до Нідерландів, уможливлює участь усіх підозрюваних у злочині у голландському судовому процесі.

Читайте також: Винуватців катастрофи Boeing МН17 судитимуть у Нідерландах

У МЗС зазначили, що країни-учасниці Спільної групи з розслідування збиття літака рейсу МН17 поділяють думку, що кримінальне провадження в Нідерландах буде проведене на високому професійному рівні, об'єктивним та неупередженим.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що судовий процес будуватиметься на наявних результатах розслідування Спільної групи, але це не означатиме припинення слідчих дій. Країни-учасниці Спільної групи продовжуватимуть щільну співпрацю у притягненні злочинців до кримінальної відповідальності, а також докладатимуть зусиль до залучення найширшої міжнародної підтримки, у тому числі через основні органи Організації Об'єднаних Націй. 

"Передача кримінального провадження до Нідерландів є важливим кроком на шляху до утвердження справедливості", - резюмували у МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня уряд Нідерландів від імені Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, які є державами-учасницями Спільної групи з розслідування збиття літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17 (JIT), оголосив спільно вироблене рішення про обрання механізму притягнення до кримінальної відповідальності винних у цьому злочині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-