Справа Марківа: у МЗС чекають інформації про дату суду в Італії

Справа Марківа: у МЗС чекають інформації про дату суду в Італії

Укрінформ
У МЗС України станом на 10:00 не отримували інформації про дату і час наступного судового засідання в місті Павіа у справі бійця Нацгвардії Віталія Марківа, затриманого в Італії за підозрою у причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Рокеллі на Донбасі. 

Про це Укрінформу повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

"Коли відбудеться наступне судове засідання, поки що невідомо. Ми чекаємо інформації від адвоката Марківа чи від суду", - сказав він.

Кирилич також запевнив, що Генеральний консул України в Мілані стежить за перебігом цієї справи і надає консульський захист затриманому громадянину України.

Читайте також: Українські дипломати відвідали затриманого в Італії Марківа

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня в місті Болонья заарештували українського бійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі на Донбасі італійського фоторепортера Андреа Рокеллі.

Група іноземних журналістів 24 травня 2014 року потрапила під мінометний вогонь в районі села Андріївка поблизу Слов'янська Донецької області. Рокеллі і його перекладач росіянин Андрій Миронов загинули.

В Генпрокуратурі заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надати грунтовні докази вини Марківа або негайно його звільнити.

4 липня в італійському місті Павіа (Італія) відбулося засідання суду в справі Марківа, але суд не розглядав справу по суті і не ухвалював рішення про зміну запобіжного заходу. 

Водночас у батальйоні Нацгвардії ім. Кульчицького, де служить Марків, 4 липня поінформували, що судове засідання в Італії перенесено на добу в зв'язку з вивченням матеріалів справи новим італійським адвокатом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-