Довгий просить регламентний комітет зняти з нього недоторканність

Довгий просить регламентний комітет зняти з нього недоторканність

Укрінформ
Нардеп із групи "Воля народу" Олесь Довгий закликає членів комітету Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту підтримати подання ГПУ про зняття його депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це депутат сказав на засіданні комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюсь до вас. Підтримайте зазначене подання і надайте можливість мені один раз і на завжди поставити крапку на цих спекуляціях в судовому порядку", - сказав Довгий.

При цьому він назвав обвинувачення ГПУ на його адресу "колективною відповідальністю".

Довгий також сперечався з Генпрокурором Юрієм Луценком, на що той відповів: "Це вам не Київська міська рада часів Чорновецького".

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко 21 червня вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Олеся Довгого.

Читайте також: Довгий назвав "абсурдними" підозри ГПУ в оборудках із землею

За даними ГПУ, в результаті незаконних дій Довгого, вчинених у співучасті з іншими службовими особами, з комунальної власності незаконно відведено та вилучено 10 земельних ділянок природо-заповідного фонду - заказника місцевого значення "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га. Внаслідок цього інтересам держави, в особі територіальної громади міста Києва, завдано збитки в особливо великому розмірі, що спричинило тяжкі наслідки.

Київська міська рада у 2007 році прийняла скандальні рішення щодо земель заказника "Острів Жуків". Довгий у той час був секретарем Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-