Через земельні афери Довгого держава втратила майже 82 мільйони - Луценко

Через земельні афери Довгого держава втратила майже 82 мільйони - Луценко

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що народний депутат Олесь Довгий взяв участь у земельній махінації, через яку київською громадою втрачено землі на суму 81,7 млн грн.

Про це він сказав під час засідання Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Довгого Олеся. Це справа про земельні махінації, які привели до втрати київською громадою колосальної кількості землі. Подання базується на одній з таких махінацій - так званий житловий кооператив... Йдеться про зловживання службовими особами, паном Довгим, коли він займав відповідальне становище в Київській міській раді, завдані збитки на основі нормативної грошової оцінки...сягають 81,7 мільйона гривень», - сказав Луценко.

Читайте також: Регламентний комітет взявся за подання ГПУ на Довгого

Він додав, що це не ринкова вартість, а лише нормативна грошова оцінка і експертиза на точну вартість землі зараз відбувається у Київському інституті судових експертиз.

За словами Луценка, кваліфікація справи - кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 с.364 Кримінального кодексу - за фактом зловживання службовими особами Київської міської ради владою всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб, чим заподіяно тяжкі наслідки інтересам держави в особі територіальної громади міста Києва.

Генпрокурор зачитував суть справи щодо Олеся Довгого майже 20 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-