Фракції не подавали кандидатури на нових членів ЦВК - Айвазовська

Фракції не подавали кандидатури на нових членів ЦВК - Айвазовська

Документ
Укрінформ
Парламентські фракції не вносили на розгляд Президента нові кандидатури до складу Центральної виборчої комісії у 2017 році. 

Про це написала голова правління ВГО "Громадянська мережа "Опора" Ольга Айвазовська у Facebook.

"Тиждень тому була озвучена заява Іриною Луценко під час інтерв'ю на 5-му каналі, що парламентські фракції вже подали нові кандидатури на посаду членів ЦВК (провели консультації, форма яких не визначена законом, - ред.). Сьогодні отримала офіційну відповідь з АП: не чули, не подавали", - написала Айвазовська, додавши, що "хотілось би мати рішення, а не лише трирічний безрезультативний процес".

Читайте також: У парламенті немає політичної волі для зміни виборчого законодавства - спікер

Як повідомлялося, ВРУ впродовж тривалого часу не розглядає питання щодо кадрових призначень Центральної виборчої комісії. При цьому голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що нині проходять політичні консультації.

1 червня 2014 року минув термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, 3 лютого - у тринадцятого члена комісії.

Читайте також: Кадрові рішення щодо ЦВК найближчим часом витягнуть із шухляди - Парубій

7 червня 2016 року Порошенко вніс в Раду подання на звільнення 12 діючих членів ЦВК і призначення 11 нових на ці посади, проте ВР не розглядала відповідні проекти постанов - профільний комітет переніс їх розгляд до завершення консультацій між фракціями і групами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-