Луценко не виключає ще одного подання на Новинського

Луценко не виключає ще одного подання на Новинського

Оновлено
Укрінформ
ГПУ наразі досліджує можливу причетність нардепа Вадима Новинського до вчинення, окрім іншого, економічних злочинів. 

У цьому зв’язку можливим є нове подання ГПУ до Верховної Ради про притягнення  Новинського до кримінальної відповідальності за ці злочини.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Комітету ВР з питань регламенту та організації роботи парламенту щодо розгляду подання ГПУ на зняття недоторканності з депутата Дейдея, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Досудове слідство щодо народного депутата Новинського триває. Зараз ми аналізуємо інші його дії, які, ймовірно, виведуть нас на нове звернення до Верховної Ради, і воно буде пов’язане з економічними злочинами”, - сказав генпрокурор.

Перед цим перший заступник голови комітету з питань регламенту та організаційної роботи Верховної Ради Павло Пинзеник заявив, що Новинському досі не оголошено повідомлення про підозру, хоча вже є подання ГПУ до Верховної Ради.

Читайте також: Рада позбавила недоторканності Новинського

Як повідомляв Укрінформ, ще 3 листопада 2016 року генпрокурор Ігор Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. У поданні йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-