На фестивалі в Цесісі виступили українські експерти

На фестивалі в Цесісі виступили українські експерти

Фото, відео
Укрінформ
У курортному містечку Цесіс (Латвія) стартував традиційний фестиваль спілкування LAMPA - в перший день під час дискусії «Між двома жорнами: ідентичність України сьогодні» на ньому виступили українські експерти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В дискусії про Україну брали участь радник з питань стратегічних комунікацій голови українського Міністерства інформполітики Аліна Фролова; український політолог, ведучий радіопрограми «Блиск і злидні «російського світу» Дмитро Левусь і заступник голови Альянсу Балтійського - Чорного моря (Латвія) Олексій Григор'єв. Розмова під час зустрічі записувався для ефіру латвійського російськомовного радіомовлення.

Під час бесіди спікери розповідали, як Україна виборює свою європейську ідентичність, як відбувається протидія європейської України та «русского мира». Що з цього досвіду може бути корисним для Латвії.

Розмова велася російською. Також був організований онлайн-переклад латиською. Було багато зацікавлених питань щодо поточної ситуації в Україні. При цьому виявлялося, під яким великим впливом московської пропаганди, кремлівських меседжів знаходяться місцеві російськомовні учасники дискусії.

Читайте також: У Латвії включили канал іномовлення України UA|TV

На тридцяти дискусійних майданчиках фестивалю пройшло безліч розмов на різні теми: від здорового способу життя до політики. Більшість проходять латиською мовою.

Фестиваль завершиться 1 липня.

Фото, відео: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-