У МЗС розказали про пріоритети українського головування в ОЧЕС

У МЗС розказали про пріоритети українського головування в ОЧЕС

Укрінформ
Українське головування в Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС), яке розпочнеться 1 липня, буде зосереджене на проблемах економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в регіоні.

Про це заявив у виступі на 36-му засіданні Ради міністрів закордонних справ країн-членів ОЧЕС перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, повідомляє прес-служба МЗС.

«Глава української делегації В.Пристайко у своєму виступі привітав Туреччину з успішним головуванням в ОЧЕС протягом першого півріччя 2017 року. Водночас, В.Пристайко зауважив, що ОЧЕС наразі перебуває у стані кризи.  У цьому зв’язку перший заступник міністра наголосив, що агресивна політика РФ стала на перешкоді ефективному співробітництву країн та зазначив, що українське головування буде зосереджене на проблемах економічного співробітництва в умовах безпекової кризи в регіоні, та проходитиме під гаслом «На шляху до миру, стабільності і процвітання», - цитує Пристайка прес-служба МЗС. 

Перший заступник міністра також наголосив, що серед пріоритетів українського головування в ОЧЕС є реалізація багатосторонніх регіональних проектів, зокрема у сфері транспорту. У цьому зв’язку Україна передбачає провести зустріч міністрів транспорту та низку заходів на експертному рівні.

 Він також привернув увагу учасників до необхідності подальшого розвитку проектно-орієнтованого виміру діяльності Організації.

36-те засідання Ради Міністрів завершилось церемонією передачі  головування в Організації від Туреччини до України на черговий піврічний період, який розпочнеться з 1 липня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-