Асоціація з ЄС: Климпуш-Цинцадзе розповіла про відставання України від графіку

Асоціація з ЄС: Климпуш-Цинцадзе розповіла про відставання України від графіку

Укрінформ
Мінімальну кількість узятих на себе в рамках Угоди про асоціацію з ЄС зобов'язань Україна виконала у сфері транспорту через відсутність базового законодавства, гармонізованого з європейським.

Про це у виступі на Міжнародній конференції «Україна-ЄС: інтеграція у мінливому світі» заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо, що Україна багато в яких секторах відстає від тих планів, які ми самі для себе накреслили, з виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Найбільш, напевно, кричущим відставанням, яке мене дуже турбує, є насамперед відставання у сфері транспорту, де ми виконали практично мінімальну кількість зобов'язань", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона додала, що через "активні лобістські дії різних груп інтересів у парламенті" кілька базових законопроектів у сфері транспорту, поданих до Верховної Ради ще попереднім урядом, були відкликані, а нові базові законопроекти до парламенту не подані.

"Відповідно, це позначається на безпеці руху і затримує впровадження тих стандартів, які могли б дати серйозний результат кожному з наших громадян", - констатувала віце-прем'єр. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-