Кібератаку на Україну організували спецслужби РФ  - Геращенко

Кібератаку на Україну організували спецслужби РФ - Геращенко

Укрінформ
Народний депутат від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко вважає, що кібератака за допомогою віруса-здирника була організована з боку спецслужб РФ. 

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Вона (кібератака - ред.) зроблена під маскуванням, що це нібито вірус, який вимагає з користувачів комп'ютера гроші. За попередньою інформацією, це організована система з боку спецслужб РФ. Метою даної кібератаки є банки, ЗМІ, "Укрзалізниця", "Укртелеком", - заявив Геращенко.

За його словами, зараження комп'ютерів здійснювалося впродовж кількох тижнів за допомогою різного роду поштових повідомлень, що містили вірус. 

"Це ще один приклад використання кібератак гібридної війні проти нашої країни", - наголосив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, у комп'ютерних мережах ряду державних та приватних підприємств України сьогодні зафіксовано збої через втручання у їхню роботу.

За даними ЗМІ, хакерських атак сьогодні зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго" та Дніпровська електроенергетична система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-