Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Конституція. Гідність. Нам потрібна ефективна сервісна держава

Конституція. Гідність. Нам потрібна ефективна сервісна держава

Блоги
Укрінформ
Слово, що стало явищем, явище що стало трендом сучасного суспільного розвитку в Україні, і не тільки – це «ГІДНІСТЬ»!

Гідність життя людини і гідність самої людини визначається рівнем зрілості суспільства та його спроможністю розвиватися у всіх сферах суспільного буття.

Одним із сучасних визначень терміну «демократія» є: колективно визначена процедура суспільного співіснування, виконання якої обов’язкове усіма суб’єктами суспільного життя незалежно від їх соціальної ієрархії. 

Новий суспільний договір, яким «вагітна» Україна, може бути прийнятий різними шляхами: на засадах політичного насильства, політичного компромісу або політичної і соціальної ефективності, яка запропонує власним громадянам гідну модель публічного управління.

Нам потрібна ефективна сервісна держава, спроможна створити єдиний політичний, правовий, економічний, соціальний і гуманітарний простір, який інтегрує кожного громадянина, не залежно від етнічного походження, конфесійних і політичних уподобань до суспільного середовища.

Конституція – це не тільки правничий документ з великої літери, це історія держави і нації, це її процедура, це гарантія майбутнього української політичної нації взагалі, так і українського громадянина, як носія влади – зокрема.

Зі святом вас, Конституції та Незалежності України! Шановні співвітчизники! Гідні Громадяни Гідної Держави!

З повагою,
Сергій Телешун, директор Інституту державної служби та місцевого самоврядування, завідувач кафедри політичної аналітики та прогнозування НАДУ при Президентові України, професор, доктор політичних наук, Заслужений діяч науки і техніки України

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-