Президент України у Франції вшанував пам'ять жертв Голодомору

Президент України у Франції вшанував пам'ять жертв Голодомору

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у французькому місті Санліс вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-33 років та поклав квіти до меморіальної дошки.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.

"Під час робочого візиту до Французької Республіки Президент Петро Порошенко відвідав місто Санліс, де вшанував пам'ять жертв Голодомору в Україні 1932-33 років та поклав квіти до меморіальної дошки", - йдеться у повідомленні.

Меморіальна дошка жертвам Голодомору була встановлена в Санлісі у 2008 році з нагоди естафети незгасимого вогню Голодомору, яка проходила 19 серпня 2008 року містами Франції.

Дошка розташована на одній з історичних площ міста – площі давньоримських Арен (place des Arenes). Поруч з меморіальною дошкою було посаджено дерево магнолії.

З цього часу, щороку у листопаді в рамках офіційних заходів з відзначення роковин Голодомору до пам’ятної дошки покладають квіти представники посольства України та української громади за участі офіційних представників Франції. Вшановують невинних жертв Голодомору також щороку у травні з нагоди проведення Дня Анни Ярославни в Санлісі.

Монумент київській князівні, яка у 1051 році взяла шлюб з королем Генріхом І і стала королевою Франції, знаходиться на тій самій площі, що й меморіальна дошка жертвам Голодомору. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-