Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про львівський сміттєепос, Рошен і місто-САД

Про львівський сміттєепос, Рошен і місто-САД

Блоги
Укрінформ
Пан Садовий вчергове розповідав, що всі у владі ..., а він сам-один Д'Артаньян

Абсолютно не маю бажання мусувати й обсмоктувати цю багаторічну і давно вже не смішну історію. Буваю в рідному Львові раз на рік, тож ніяк не можу знати всі перепетії і, так би мовити, динаміку подій. Шо можу сказати.

Сміттєепічна трагікомедія досить чітко розділила львів'ян на дві групи.

Одні клянуть Порошенка – бо ж це він, падлюка, перетворив місто на смітник своїм РОШЕНІВСЬКИМ сміттям (фантиками від цукерок або що?)). А знаєте, чому? Бо страшенно забоявся скажено високих рейтингів пана Садового, побачив у ньому головного конкурента на президентських виборах – і отак от капостно й цинічно топчеться по іміджу крутого перспективного політика.

Ржати над цією теорією не рекомендую (я по нєзнанію спробувала) – адепти Садового дуже затяті, як не наваляють фізично, то обкладуть вербально)) А, ще тут зазвичай додається, що ніхтоніколинізащо після ТАКОГО паскудства за Порошенка по ВСІЙ Західній Україні не дасть жодного голосу...

Друга група – люди зазвичай досить аполітичні – з тих, хто в більшості не брав участі в захопливому виборчому атракціоні "Наступи на граблі втретє – знову проголосуй за Садового-мера!")) Зараз ці львів'яни з якимсь ентомологічним інтересом спостерігають за танцями на купах сміття, а коли чують про "винних" Порошенка, уряд, мерів інших регіонів – лише крутять пальцями біля скроні та хмикають.

"За ті 11 років, на які Садовий проріс у мерському кріслі, він міг побудувати по сміттєпереробному заводу не те, що в місті – в кожному районі. Грошей має до біса, тільки жадібний дуже, й кидати людей має звичку – тому й домовитися ні з ким не може. Тобто це вже з ним тепер домовлятися не хочуть". Цю думку в різних інтерпретаціях я чула, принаймні, від шести людей (що цікаво – від пенсіонерів-роботяг типу мого тата до рафінованих творчих інтелігентів).

Що на смітті рублять шалені гроші – зрозуміло й конику, але львів'яни додають до цього пікантні штрихи. Наприклад, що одне й те саме сміття забирають, приміром, з Левандівки – і завозять на Скнилів. Звідти забирають на Сихів – і так далі... Такий собі кругообіг)) При постійно зростаючих цінах для мешканців за вивіз сміття.

В одній з розмов я спитала: як це пан Садовий не додумався за весь цас свого царювання власний сміттєпереробний заводик побудувати – вже б озолотився! "Ти шо? – з щирим подивом сказали мені. – Поки заводик окупиться, потрібно ж рік чи два зачекати, а йому тре кеш вже і зараз – просто з шухлядки!"

Днями їхала в таксі, водій слухав якесь львівське радіо – там пан Садовий вчергове розповідав, що всі у владі ..., а він сам-один Д'Артаньян. А по закінченню цього надривного спічу, діджеї (ото вже почуття гумору :-) ) поставили ОЕ з оцим на нерві "Я не здамся без бою!"... Хто б сумнівався, шановний пане Андрію )))

Серед, так би мовити, пересічних львів'ян ще вперто гуляє інфа, що у пана мера велика родина – і він вже всіх своїх родичів якимись фірмами-конторами-фірмочками ощасливив. :-) То я чогось згадала монолог з прекрасної комедії "Труффальдіно із Бергамо":

"Когда б мне дали власть, я б приказала,
Чтоб всюду все неверные мужчины
Носили по одной зелёной ветке.
Тогда бы города все превратились
В зелёные и пышные сады!"

А от цікаво: якби на всю власність клану Садових причепити по гілці, Львів би перетворився на місто-САД? ))

Наталія Орлянська
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-