Спікер чеського парламенту відвідає Україну на 100-річчя Зборівської битви

Спікер чеського парламенту відвідає Україну на 100-річчя Зборівської битви

Укрінформ
Чехія відзначає 100-річчя Зборівської битви, і делегація відвідає Зборів в Тернопільській області, де візьме участь у пам’ятних заходах.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів в Надзвичайний та Повноважний Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

“На початку липня планується візит в Україну голови чеського парламенту”, - повідомив посол.

Він уточнив, що Чехія відзначає 100-річчя Зборівської битви, і делегація відвідає Зборів в Тернопільській області, де візьме участь у пам’ятних заходах.

Зборівська битва Першої світової війни тривала 1-2 липня 1917 року між російською та австро-угорською арміями. Вона відбулася під час Червневого наступу поблизу міста Зборів, на території Австро-Угорщини (нині Тернопільської області). На боці Російської імперії в цій битві вперше брали участь підрозділи сформованого з полонених чехів і словаків Чехословацького легіону. Битва стала першим бойовим залученням цього легіону, який фактично потім відіграв важливу роль у створенні незалежної чехословацької держави. У Чехії цій даті приділяють значну увагу.

 Загалом, з кінця 2016-го року п'ять чеських міністрів відвідали Україну: культури, сільського господарства, МЗС, оборони, промисловості і торгівлі. На порядку денному стоїть питання про візит прем'єр-міністра, який, скоріше за все, відбудеться після парламентських виборів, які пройдуть у жовтні.

Фото: Празький військовий музей

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-