Робота над законопроектом про ОРДЛО завершиться у найближчі тижні - Парубій

Робота над законопроектом про ОРДЛО завершиться у найближчі тижні - Парубій

Укрінформ
Робоча група у найближчі тижні завершить розробку законопроекту про реінтеграцію ОРДЛО, який дасть змогу перейти до нового формату захисту східних територій України. 

Таку думку висловив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє "5 канал".

За словами спікера, повного тексту документа ще немає, проте робоча група вже визначилася з ключовими його положеннями. Але чи встигнуть розглянути документ депутати до кінця сесії, невідомо.

"На сьогодні ще йде обговорення і дискусія. Я думаю, що ми зможемо до останнього пленарного тижня вийти на сам законопроект. Я нагадаю вам його ключове положення: створення єдиного оперативного штабу з управління і військовими, і ВЦА. Вона передбачає формат ведення всіх військових дій, зберігаючи усі демократичні процедури, саме того, що не дозволяє проводити сьогодні закон про воєнний стан", - зазначив Парубій.

Як відомо, Верховна Рада на поточній сесії матиме ще один пленарний тиждень - з 11 до 14 липня, після чого депутати підуть на канікули.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що найближчим часом завершиться розробка законопроекту про зміну підходу до бойових дій на Донбасі, і парламент його оперативно розгляне.

Новий закон передбачатиме створення замість штабу АТО Оперативного штабу з найширшими повноваженнями, якому будуть підпорядковані всі армійські й силові структури, військово-цивільні адміністрації, а також визнання окремих районів Донбасу окупованими територіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-