Луценко: Ніякої кримінальної

Луценко: Ніякої кримінальної "газової справи" на Тимошенко не буде. Крапка

Укрінформ
Кримінального переслідування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу про українсько-російські газові угоди не буде.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в Житомирі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я пам’ятаю, як Юлія Володимирівна бурхливо реагувала на критику і казала, що сімейство Луценків призначене Порошенком для політичних репресій особисто над нею. Як представник сімейства, який особисто репресує Юлію Володимирівну, заявляю остаточно: в цій країні двічі не судять. Ніякого кримінального провадження щодо Юлії Володимирівни у газовій справі бути не може", - заявив керівник ГПУ.

Він також висловив переконання, що політик має нести виключно політичну відповідальність за ухвалені рішення. За свої помилки він має вибачатися, але не нести за них кримінальну відповідальність, наголосив Луценко.

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу за позовом проти "Газпрому" щодо контракту від 2009 року на постачання газу. Зокрема, Трибунал задовольнив вимогу "Нафтогазу" про перегляд ціни на газ з урахуванням ринкових умов; повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати", а також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

На початку червня 2017 року Президент Петро Порошенко заявив про необхідність політичної відповідальності за газові контракти, підписані з Росією 2009 року, коли прем'єр-міністром України була Юлія Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-