Аудитор для НАБУ: вкотре обговорити кандидатів хочуть 10 липня

Аудитор для НАБУ: вкотре обговорити кандидатів хочуть 10 липня

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції на позачерговому засіданні у п'ятницю не зібрав кворуму для обговорення питання щодо процедури співбесіди з кандидатами на посаду аудитора НАБУ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з 24 членів комітету на позачергове засідання прийшли 12.

Голова комітету Єгор Соболєв наголосив, що чекатиме від членів комітету заяву на проведення нового позачергового засідання 10 липня для обговорення цього ж питання.

Як повідомлялося, 9 членів комітету від БПП, "Народного фронту" ініціювали позачергове засідання для обговорення питання аудитора НАБУ.

Верховна Рада 21 березня не змогла призначити аудитора НАБУ від парламенту. Ні заступник генерального інспектора Департаменту юстиції США Роберт Сторч, ні Найджел Браун не набрали необхідної кількості голосів депутатів для затвердження на цій посаді.

5 квітня антикорупційний комітет парламенту оголосив новий конкурс на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради. На конкурс надійшло 9 заявок. Однак дату співбесіди з ними досі не призначено. Серед кандидатів - адвокат із США Марта Борщ, Найджел Браун, прокурор з Іспанії Карлос Кастресен та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-