Під виглядом

Під виглядом "гуманітарки" в Україну часом потрапляє контрабанда - Гройсман

Укрінформ
В Україні фіксуються випадки ввезення контрабанди під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це він сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, коментуючи заяву народного депутата Сергія Євтушка (фракція "Батьківщини") про те, що комісії з питань гуманітарної допомоги при Міністерстві соціальної політики блокують благодійні вантажі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Є благодійна діяльність, і я обома руками це підтримую і готовий зробити максимальну прозорість у цьому питанні. І дякую волонтерам і благодійним організаціям, які чесно і сумлінно допомагають там, де потрібна допомога. Але є інша проблема: під виглядом гуманітарної допомоги в Україну потрапляє контрабанда, яка не досягає основоположної мети - гуманітарної допомоги", – зазначив Гройсман. 

Він додав, що чекає на узгоджені пропозиції українського парламенту щодо системного вдосконалення і прозорості роботи комісій з питань гуманітарної допомоги: "Щоб процедури були публічні відкриті прості... Але я категорично проти того, щоб під прикриттям благодійності у нас розвивались цілі клани контрабанди". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-