Гройсман: Навряд чи знайдемо українську родину, яку не зачепила Друга світова

Гройсман: Навряд чи знайдемо українську родину, яку не зачепила Друга світова

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що жодна країна не постраждала внаслідок Другої світової війни більше, ніж Україна.

Про це йдеться у зверненні Гройсмана з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, повідомляється на Урядовому порталі. 

"Друга світова війна прийшла 22 червня 1941 р. до усього українського народу, а перед тим 1 вересня 1939 р. вона увірвалася на терени Західної України. Театр бойових дій під час Другої світової війни зачепив усі українські етнічні території і тривав протягом 1939-1944 років", - зазначив глава уряду.

Як наголосив Гройсман, загальні втрати українських цивільних осіб під час нацистської окупації істориками, демографами та іншими дослідниками оцінюються від 7 до 8 млн осіб. Понад 2,3 млн осіб вивезено для примусової праці до Німеччини. Війна зруйнувала та пошкодила понад 700 великих міст і містечок, понад 28 тис. сіл, знищили близько 40 відсотків житлових будинків і 200 тис. інфраструктурних об’єктів. Загальні економічні втрати перевищили 40 відсотків. Після війни в Україні нараховувалося 125 тис. сиріт, з яких 21 тис. бездомні.

"Жодна країна не постраждала внаслідок тієї війни більше, ніж наша. Тому українці знають ціну Другій світовій війні. Навряд чи знайдемо українську родину, яку не зачепила страшна бійня. Глибоким болем відбиваються ті втрати в душі нашого народу, на землі якого розгорнулися одні з найкривавіших подій в історії людства. У цей день ми схиляємо голови перед усіма жертвами Другої світової війни, глибоко сумуючи за загиблими і пам’ятаючи подвиг поколінь, на плечі яких лягла ця трагедія", - йдеться у зверненні Гройсмана.

Він підкреслив, що сьогодні на сході України також відбуваються бойові дії, і наші солдати гідно захищають Україну від російсько-терористичного вторгнення. "Наш обов’язок – пам’ятати про подвиг наших сучасників, які боронять майбутнє наших дітей, надавати різнобічну підтримку всім захисникам, волонтерам, військовим медикам і громадянам, які терплять усі незгоди в зоні бойових дій. Адже сила українців завжди була в єдності, взаємодопомозі і вірі в щасливий завтрашній день. Тому нехай цей день нагадує нам також про тих, хто в цю мить захищає рідну країну. Пам’ять – це вдячність", - наголосив прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-