Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Вашингтон: все пройшло так, як і планувалося. І навіть краще

Вашингтон: все пройшло так, як і планувалося. І навіть краще

Блоги
Укрінформ
Українське питання і російська агресія проти України все більше у фокусі уваги нової адміністрації США

Важливий вівторок. Дякую нашим "дорогим лобістам", Послу Валерію Чалому, міністру Павлу Клімкіну, замглави АП К.Єлісєєву, що все пройшло так, як і планувалося, і навіть краще. Всі зустрічі були повноцінними, час розмов президент Порошенко використав максимально ефективно, ключові меседжі донесенні і озвучені публічно американськими лідерами і керівництвом: Росія – агресор, санкції триватимуть до повного відновлення територіальної цілісності й суверенітету України, підтверджено позицію активізації військово-технічного співробітництва, продовження активного діалогу, активного залучення США до вирішення конфлікту з РФ, підтримки реформ. Один день – 8 зустрічей президента. З колегою, президентом Трампом, віце-президентом Пенсом, який зараз фактично веде український кейс, міністрами енергетики, оборони, держсекретарем, керівництвом МВФ і Світового банку, американськими політиками. 

Для мене особисто було дуже важливо, що президент Порошенко на всіх ключових зустрічах піднімав тему звільнення заручників як пріоритетну. Він передав віце-президенту Пенсу лист від родин заручників і політв'язнів, при цьому і Пенс, і Тілерсон підтвердили, що вважають питання звільнення пріоритетним і першочерговим. 

На всіх зустрічах Президент надавав переконливу інформацію і фактаж, фото і докази присутності російських окупаційних військ на Донбасі, та в США й немає сумнівів, що вони там є. 

Дуже важливо, що на всіх зустрічах звучала тема Криму, порушення прав людини. 

Це були не ритуальні розмови. Моє відчуття з цих зустрічей: українське питання і російська агресія проти України все більше в фокусі уваги нової адміністрації США. Це важливо. 

Р.S. Зранку пройшлася вздовж Потомака, спокій місцевих жителів - качок налаштовував на спокій :-)

Кремль, до речі, істерив зранку, що, мовляв, не треба змагатися в швидкості, хто перший зустрінеться. А ми і не змагалися, просто команда президента разом зі своїми американськими колегами добре підготувала всі зустрічі, всі, хто були залучені до підготовки, працювали, щоб все пройшло добре. Все пройшло, як ми і планували, і навіть змістовніше і краще. Дякую нашим дипломатам.

РР. SS. Українська делегація нічого не їла цілий день. Не було часу - 8 надважливих зустрічей. Чи можна це вважати голодуванням?

РРР. SSS. Відразу кілька американських чиновників і колег сказали, що в мене дуже гарна блузка. І я з гордістю відповіла, що це – made in Ukraine!

Дякую, Лілія Литковська, мені було страшенно приємно так неочікувано рекламувати український бренд і українських виробників. Пишаюся Україною і всіма, хто творить нову Україну.

Ірина Геращенко

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-