Німеччина має підтримати вступ України до ЄС – Гармс

Німеччина має підтримати вступ України до ЄС – Гармс

Укрінформ
Німеччина, ураховуючи уроки історії, повинна сьогодні допомогти Україні у захисті її суверенітету та підтримати вступ держави до Європейського Союзу.

Про це заявила на відкритті виставки у Європарламенті про трагедію Бабиного Яру у вівторок депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

Гармс нагадала німцям про відповідальність за поточну політичну ситуацію в Україні.

"Говорячи про усі ініціативи українців про приєднання до Європейського Союзу, я думаю, що німцям нині, обмірковуючи їхню історію, думаючи про їхню відповідальність, в особливості, за українських євреїв, слід нагадати про відповідальність за поточну політичну ситуацію. Просто захищати Євросоюз – цього не достатньо. Наша відповідальність також полягає у нашому минулому. Ми також повинні захищати суверенітет України", - наголосила німецький політик. 

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Європейському парламенті пройшла міжнародна конференція і відкрилася виставка, присвячена трагедії Бабиного Яру, масового розстрілу мирного населення, що стався у Києві у 1941 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-