У партії Вітренко конфіскують 42 тисячі партійних внесків

У партії Вітренко конфіскують 42 тисячі партійних внесків

Укрінформ
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення конфіскувати у "Прогресивної соціалістичної партії України" понад 42 тисячі партійних внесків, а з керівника партії Наталії Вітренко стягнути 1700 гривень штрафу.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"В результаті розгляду справи за адмінпротоколом Національного агентства з питань запобігання корупції за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановленого законом отримання внесків політичною партією) керівника політичної партії "Прогресивна соціалістична партія України" Наталію Вітренко визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення," - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у НАЗК, за результатами аналізу звіту партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року працівники Департаменту з питань запобігання політичній корупції виявили факт отримання коштів з порушенням чинного законодавства. Зокрема, членські внески та благодійні пожертвування здавалися на партійних зборах, які проходили один раз на місяць, з подальшим внесенням готівкових коштів на банківський рахунок політичної сили. Таким чином на поточний  рахунок партії від довіреної особи зазначеної політичної сили  протягом листопада-грудня 2016 року було зроблено 6 платежів на загальну суму 42 620 грн.

У НАЗК зазначили, що незважаючи на невизнання вини керівником "Прогресивної соціалістичної партії України", суд дійшов висновку, що надані фактичні дані підтверджують вчинення адміністративного правопорушення.

"Судовою постановою зобов’язано стягнути з керівника партії Наталії Вітренко штраф у розмірі 1700 грн та конфіскувати 42 620 грн внесків, здійснених на підтримку політичної партії", - резюмували у Нацагентстві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-