Мінгареллі: Уряд має краще пояснювати населенню суть болісних реформ

Мінгареллі: Уряд має краще пояснювати населенню суть болісних реформ

Укрінформ
Економічне зростання в Україні мають відчувати всі її громадяни, а не тільки незначний сегмент населення, інакше це створює нестабільність і збільшує підтримку популістів.

Про це заявив посол ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі на VII Національному експертному форумі, організованому Інститутом Горшеніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ви прагнете стабільності політичної системи, необхідна соціальна єдність. Це означає, що потрібно боротися з нерівністю. Економічне зростання має давати вигоду всім, зокрема найбільш уразливій частині суспільства. Якщо економічне зростання йде на користь лише невеликому сегменту населення, ви не зможете об'єднати людей довкола процесу реформ. А це створює нестабільність і збільшує підтримку популістів", - сказав Мінгареллі.

Він також порадив уряду для збільшення підтримки реформ звернути серйозну увагу на процес комунікації з громадянами.

"Уряд мусить докласти серйозних зусиль, щоб краще пояснювати суть реформ, зокрема болісних для населення. Це також є передумовою підтримки населення і стабільності в країні, тому що процес реформування достатньо тривалий", - зазначив Мінгареллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-