Бірюков відповів меру Миколаєва: клеїти сатиричні листівки не заборонено

Бірюков відповів меру Миколаєва: клеїти сатиричні листівки не заборонено

Укрінформ
Голова миколаївської обласної організації партії БПП «Солідарність» Юрій Бірюков відкинув звинувачення в організації політичних провокацій проти мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, які вчора озвучив для преси міський голова.

Про це Бірюков повідомив кореспондентові Укрінформу.

«Яким чином, ну хоча б теоретично, я міг змусити мера міста Миколаєва здійснити в 2015 році адміністративне правопорушення? А щодо листівок, то що, активістам БПП заборонено розклеювати листівки з сатирою на мера?» - сказав Бірюков.

Він також прокоментував своє нібито втручання в кадрову політику мера Сєнкевича.

«Ми дійсно пропонували кадри, які йшли на конкурс. Ніяких "підкилимних" пропозицій точно не було. В його найближче оточення віце-мерів ми нікого не пропонували», - зауважив голова обласної організації БПП.

На запитання, чи згоден він зустрітися з мером Сєнкевичем, як той пропонує, і разом з активом партії спробувати порозумітися, відповів: «Легко, в чому проблема?»

Як повідомлялося, 14 червня під час брифінгу, який відбувся після вручення міському голові Сєнкевичу протоколу про корупційне правопорушення, мер заявив таке: «Це чергова політична провокація. Раніше на східці міськвиконкому підкладали п’яних бомжів, підкидали записки і таке інше. А тепер цей протокол. Я був до нього готовим. За цими провокаціями, принаймні за деякими з них, стоять певні політичні фігури. Зокрема, голова обласної організації партії БПП «Солідарність» Юрій Бірюков».

За словами Сєнкевича, співпраця з Бірюковим не склалася з самого початку. «Бірюков ще на початку роботи на посаді мера запропонував мені призначити певних людей на деякі посади. Зокрема, в управління освіти. Сьогодні я той міський голова, який не всіх влаштовує, не піддається контролю. Недавно вийшла газета 200-тисячним тиражем, яка розповідала, який поганий мер. І ці листівки. Хтось же за це заплатив...» - сказав Сєнкевич.

Він також наголосив, що готовий прийти на засідання фракції БПП, щоб поспілкуватися, прояснити всі обставини, з'ясувати стосунки і працювати далі.

Варто зауважити, що на стінах міськвиконкому дійсно з'явилися листівки сатиричного змісту «Пропав хлопчик, звати Олександр, 35 років» з фото мера Сєнкевича.

Як повідомляв Укрінформ, учора міському голові Миколаєва з другої спроби вручили протокол про корупційне правопорушення, оскільки на сесії міськради у листопаді 2015 року, де йому призначали ранг і зарплату, мер не заявив про конфлікт інтересів. Спочатку Сєнкевич відмовився зустрітися з представниками Департаменту захисту економіки Нацполіції України, які прибули з Києва вручити протокол. Мер зачинився в кабінеті, сказав, що зайнятий і призначив нову зустріч на 16 годину.

Подія набула резонансу і обросла чутками. Деякі ЗМІ стверджували, що мер дуже злякався і велів не впускати до себе нікого, інші - що він тікав через балкон. Згодом Сєнкевич усе це заперечив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-