Парубій: У питанні України

Парубій: У питанні України "є повна єдність" між республіканцями і демократами

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій був "приємно здивований", що кількість сенаторів США, які підтримали в середу закон щодо посилення санкцій проти Росії, не залишила навіть шансу для можливого ветування документа. 

Про це він заявив журналістам у той же день під час заходів на підтримку України в Конгресі США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Для мене було приємним здивуванням та кількість сенаторів, які проголосували за цей закон. Той, хто знає про інтриги навколо цього документа, розумів, що від того, наскільки багато сенаторів проголосує "за", настільки буде неможливим ветувати цей закон", - зауважив спікер українського парламенту.

Він нагадав, що документ підтримали 97 зі 100 сенаторів, назвавши це "дуже переконливим показником, який дає підстави говорити про те, що санкції не можуть бути ні скасовані, ні пом'якшені". Крім того, за його словами, це засвідчило, що в дискусіях щодо України "є повна єдність" між республіканцями і демократами. 

"Це рішення я вважаю дуже важливим і навіть історичним, тому що в цьому законі зібрані всі санкції, які були введені адміністрацією Обами проти Росії і переведені в ранг закону. Це надзвичайно важлива річ, оскільки для того, щоб їх скасувати, буде потрібний новий закон", - підкреслив Парубій. 

Крім того, він назвав важливим запровадження нових секторальних санкцій проти російської економіки, а також виділення 250 млн доларів для протидії російській інформаційній агресії в Центральній Європі. 

Андрій Парубій також висловив сподівання, що закон про посилення санкцій проти Росії невдовзі буде затверджений Палатою представників і введений в дію президентом США

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-