Електронні візи та

Електронні візи та "анонси" поїздок: Клімкін пропонує заходи з перевірки росіян

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що при перетині кордону держави має бути встановлений надійний контроль за тими, хто його перетинає.

Про це очільник МЗС сьогодні заявив на прес-конференції в Одеській облдержадміністрації, роз'яснюючи, як має діяти механізм завчасного попередження про намір в'їзду в Україну.

"Почну з того, що ми маємо прагнути до того, щоб запровадити ефективний контроль за особами, які перетинають наш кордон, бо знаходимось у стані війни з Російською Федерацією. Тому вважаю, що ті, хто перетинає кордон з Україною, повинні мати біометричні паспорти. А згодом ми маємо перейти до анонсованих поїздок. Це ж дуже просто: заходиш в інтернет і повідомляєш, що буду в'їжджати, приміром, за п'ять днів. Це дає змогу додаткового контролю, але не скасовує можливості нашого просування до візового режиму з РФ", - зазначив Клімкін.

За його словами, візи сьогодні не працюють так, як працювали двадцять років тому. "І всім добре відомо, що колишня процедура, коли візу ставили просто в паспорті, відходить. Майбутнє - за електронними візами, принаймні ми працююмо над тим, щоб українські візи були електронними. Але одне не скасовує іншого", - сказав міністр.

"Водночас маємо чітко сказати: ухвалюючи ці рішення, мусимо турбуватися про інтереси українських громадян, в тому числі тих, які зараз страждають, на жаль, від свавілля, на окупованих територіях. Прораховуємо, як це вдарить саме по них. Аналізуючи це, будемо ухвалювати виважені рішення задля безпеки нашої держави і для українців", - резюмував Клімкін.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс та очільник МЗС України Павло Клімкін прибули 14 червня до Одеси, де провели зустріч з головою облдержадміністрації Максимом Степановим. Лінкявічюс відкрив  "Литовський ярмарок" у Міському саду Одеси, після чого вирушив на зустріч зі студентами національного університету ім. Мечникова, щоб почути їх думки  після введення безвізового режиму з країнами  Євросоюзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-