Парубій закликає американських конгресменів посилити санкції проти Росії

Парубій закликає американських конгресменів посилити санкції проти Росії

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав американських конгресменів посилити санкції проти Росії в ім’я збереження миру у всьому світі та укласти безпекову угоду між Україною і США.

Про це повідомляє прес-секретар Голови українського парламенту. 

"Російський агресор є глобальною загрозою всього світу. Путінська імперська політика становить загрозу для всього вільного світу. Поки Росія продовжує свою агресивну політику, потрібно зберігати і посилювати санкції", - наголосив Парубій.

Згідно з повідомленням, Голова Верховної Ради провів ряд робочих зустрічей у Раді національної безпеки США, Державному департаменті США та Міністерстві оборони. У ході зустрічей спікер наголосив на важливості посилення санкцій проти Російської Федерації, допоки вона не відновить територіальну цілісність України. Також Парубій запропонував пошук нових форматів співпраці, зокрема, - укласти двосторонню безпекову угоду між Україною та Сполученими Штатами Америки.

Ця угода, за його словами, не заперечує членства України у НАТО, а навпаки - сприятиме пришвидшенню набуття Україною членства в Організації Північноатлантичного договору.

Також Голова Верховної Ради закликав американських союзників надати Україні летальну зброю. "Адже українські солдати на Донбасі зараз боронять не лише незалежність України, а й безпеку всього вільного світу. Для України надання летальної зброї - це символ підтримки України, що бореться за свою незалежність",- зазначив Парубій.

Як повідомлялося, Голова ВР перебуває з робочим візитом у США 12-16 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-