Петренко не думає, що досвід інших країн допоможе у протидії агресії РФ

Петренко не думає, що досвід інших країн допоможе у протидії агресії РФ

Укрінформ
Мін'юст готовий включитися в роботу щодо напрацювання змін до законодавства України для протидії гібридної війни з РФ, якщо буде відповідне доручення Ради національної безпеки і оборони України. 

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко журналістам у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо мова йде про заяви секретаря Ради національної безпеки і оборони, і якщо буде відповідне доручення РНБО, то ми, як міністерство юстиції, включимося у робочу групу, яка напрацює відповідні законодавчі пропозиції і відповіді на ті нові виклики гібридної війни, яка фактично зараз триває в Україні», -  зазначив Петренко.

За його словами, законодавство і міжнародні акти, які регулюють класичні військові конфлікти, або суміжні конфлікти вже не відповідає реаліям, які є в Україні. 

«Україна зараз має певно унікальну ситуацію, і досвіду інших країн ми не можемо тут отримати. Коли ми маємо конфлікт з ядерною державою, яка знаходиться по великому східному кордону, яка використовує не тільки військові засоби, а й терористів та провокації, інформаційну кампанію проти Україні, агентурну базу. Тому на всі ці виклики зараз ведуться дії з боку спецслужб. Але якщо потрібні зміни до законодавства, то ми, як міністерство юстиції, готові включитися і такі зміни напрацювати спільно з колегами», -  пояснив міністр юстиції.

Щодо можливого формату змін говорити не став. 

«Не хочу зараз анонсувати, тому що це буде питання напрацювання у вузькому експертному колі відповідних пропозицій, а потім ці пропозиції можуть лягти в основу або нових законів, або законопроектів, або, можливо, рішень уряду чи Ради національної безпеки і оборони. Тому зараз поки зарано говорити про якісь конкретні законодавчі зміни», -  підкреслив міністр юстиції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-