Гройсман закликав Хорватію визнати Голодомор геноцидом українського народу

Гройсман закликав Хорватію визнати Голодомор геноцидом українського народу

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав Парламент Хорватії до вивчення питання Голодомору із перспективою його подальшого визнання геноцидом українського народу.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на зустріч Гройсмана з головою Хорватського Сабору Горданом Яндроковичем. 

"Наступного року буде сумна дата в історії нашої країни – увічнення пам'яті жертв Голодомору. В історії будь-якого народу є трагічні дати. Для нас це дійсно жахлива трагедія. Тоталітарний режим організував голод в Україні, від якого загинуло близько 8 млн людей, третина з яких - це діти. Ми би дуже просили розглянути можливість вивчення цієї трагедії і, як результат, розгляд Парламентом Хорватії питання визнання цієї трагедії геноцидом українського народу. Для нас це дуже важливо. Я навів цифри, які не піддаються осмисленню, але ці втрати 85 років тому були абсолютною реальністю", - підкреслив Гройсман. 

Він зауважив, що вже є низка країн, які ухвалили відповідне рішення про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Глава уряду також подякував керівництву Парламенту Хорватії за всебічну підтримку України. "Ми відчуваємо вашу підтримку і відчуваємо ваше дружнє відношення по відношенню до України. Україна є і буде залишатися надійним партнером Хорватії", - зазначив він.

Крім того, Гройсман у Загребі вшанував пам'ять жертв Хорватської війни за незалежність.

"Глава українського уряду, перебуваючи з офіційним візитом у Хорватії, разом із Прем’єр-міністром Республіки Андреєм Пленковичем відвідав центральний цвинтар "Мірогой", де поховані визначні діячі хорватського народу, та поклав вінок до пам’ятника "Голос хорватської жертви – Стіна болю", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-