МІП хоче створити при уряді Координаційну раду зі стратегічної комунікації

МІП хоче створити при уряді Координаційну раду зі стратегічної комунікації

Укрінформ
В Україні вже давно назріла потреба у створенні при уряді міжінституційної Координаційної ради з питань стратегічної комунікації.

Про це заявив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін під час організованого МІК "Бастіон" круглого столу в Укрінформі на тему: “Гібридна (інформаційна) агресія РФ. Відповіді України”.

“Я дуже сподіваюся на те, що всередині уряду з'явиться невдовзі певна міжінституційна, міжміністерська координаційна структура - Координаційна рада з питань стратегічної комунікації”, - сказав він.

Як зазначив Золотухін, потребу у створенні такої Ради та більш щільної координації між українськими урядовими відомствами продемонстрував, зокрема, нещодавній розгляд справи Україна про Росії у Міжнародному суді ООН в Гаазі. 

“Така інституція - вона на часі. Навіть у ситуації з нашою позицією з судом в Гаазі потрібно координуватися. Адже ми бачимо, що є трек роботи Міністерства юстиції, яке готує документи і готує позицію України з цього питання з юридичної сторони. Є трек роботи Міністерства закордонних справ, яке фактично забезпечує нашу адміністративну участь на міжнародному цьому майданчику. До цього долучається і Міністерство оборони України", - зазначив він.

Поруч з цим, цей координаційний інструмент потрібен і для подальшої імплементації норм Доктрини інформаційної безпеки України, додав заступник глави МІП.

Окремо чиновник вказав на потребу у створенні в Україні національної системи оповіщення, у тому числі за допомогою SMS-повідомлень. Золотухін зазначив, що він особисто ініціює ближчим часом зустріч з представниками мобільних операторів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-