Клімкін про безвіз: Відчуття приналежності до Європи означає для нас дуже багато

Клімкін про безвіз: Відчуття приналежності до Європи означає для нас дуже багато

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час Європейського Форуму Вахау закликав ЄС до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Виступаючи перед учасниками Форуму, серед яких – міністри закордонних справ ряду європейських держав, члени уряду Австрії, представники експертних кіл, Павло Клімкін наголосив на важливості спільної відповідальності за успіх європейського проекту", - йдеться у повідомленні.

Міністр закликав Європейський Союз до більш амбітних і стратегічних цілей у розбудові відносин з Україною. "Демократична і європейська Україна є невід'ємною частиною стабільності в Європі", - зазначив Клімкін.

У контексті завтрашнього набуття чинності режиму безвізових поїздок до ЄС міністр наголосив: "Це момент свободи і визнання для українців. Це відчуття приналежності до Європи означає для нас надзвичайно багато".

Коментуючи виклики, які постають перед сучасною Європою, міністр відзначив необхідність більш тісної співпраці для подолання існуючих загроз європейській безпеці.

Клімкін, зокрема, наголосив: "нашим спільним європейським інтересом є, щоб Росія припинила свою політику агресії й порушення міжнародного права". Важливими кроками на цьому шляху має стати виконання Мінських домовленостей і припинення незаконної анексії Криму, підкреслив міністр.

У цьому контексті Клімкін високо оцінив зусилля австрійського головування в ОБСЄ на чолі з діючим головою, федеральним міністром з питань Європи, інтеграції і закордонних справ Австрії Себастіаном Курцом.   

На полях Форуму міністр провів ряд двосторонніх переговорів з європейськими колегами: Себастіаном Курцом, Комісаром ЄС Йоганнесом Ганом, в.о. Прем’єр-міністра, міністром закордонних справ Сербії Івіцою Дачичем, державним міністром Федеральної землі Баварія у справах Європи Беате Мерк, секретарем уряду Шотландії з питань зовнішніх справ Фіоною Гіслоп.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 10 червня перебуває з робочим візитом в Республіці Австрія, де бере участь у Європейському Форумі Вахау – дискусійній платформі високого рівня.

Фото: @MFA_Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-