Єврокомісар Ган пояснив, чому ЄС повинен підтримати Україну

Єврокомісар Ган пояснив, чому ЄС повинен підтримати Україну

Укрінформ
Україна стикається з великою кількістю викликів, і в інтересах Європейського Союзу підтримати країну.

Про це заявив на відкритті в суботу конференції Europa-Forum Wachau в Австрії комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнес Ган, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна - країна, що стикається, мабуть, з найскладнішими викликами у світі", - наголосив політик.

Ган визнав, що в багатьох сферах Україна отримує щедру міжнародну допомогу. Але при цьому він закликав не забувати, що в Україні майже 1,8 млн внутрішніх біженців, яким державі вдалося дати в інших регіонах притулок, можливість влаштуватися, ці люди не стали масово виїжджати з країни. "Це велике досягнення", - сказав єврокомісар.

Тому, продовжив він, "необхідно підтримати Україну політично, економічно, морально".

За його словами, дуже важливим з "емоційної точки зору" було те, що нещодавно була нарешті затверджена візова лібералізація, процес тривав довго, це "європейський феномен". Це так важливо, тому що дає громадянам України відчуття, що європейці в ЄС не забули про них, що тепер українці можуть вільно їздити в Європу, що вони - її частина, сказав Ган.

"Українці це заслужили", - підкреслив представник Брюсселя. Він також зазначив, що це європейська "інвестиція".

Однак громадянам ЄС слід розтлумачувати, чому треба інвестувати в сусідні з ЄС країни, сказав Ган. Він пояснив, що таким чином ЄС "або експортує стабільність, або імпортує нестабільність". Інвестуючи, Євросоюз отримує взамін стабільні, демократичні, країни в своєму найближчому оточенні, які поділяють спільні цінності і мають перспективи.

У роботі форуму, що триває 10-11 червня в австрійському місті Вахау, бере участь глава МЗС України Павло Клімкін, який виступить на одній з робочих сесій.

Політики, дипломати, експерти з ряду європейських держав, а також центральних структур Євросоюзу подискутують на теми зміцнення довіри до ЄС як видатного європейського проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-