Порошенко: Вірю - Україна буде в НАТО та Євросоюзі

Порошенко: Вірю - Україна буде в НАТО та Євросоюзі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко впевнений, що Україна стане членом Північноатлантичного альянсу та приєднається до Європейського Союзу.

Про це він заявив сьогодні у Києві на церемонії запуску «таймера безвізу», повідомляється на сайті Глави держави.

«Вірю - Україна буде в НАТО. Україна буде в Європейському Союзі. Ніхто, ніщо і ніколи нас не зупинить», - сказав Порошенко.

Президент нагадав слова колишнього німецького канцлера Віллі Бранта: «Віднині те, що є єдиним цілим, буде розвиватися як одне ціле».

«Одне ціле - Європа, Європейський Союз і наша фантастична держава Україна», - переконаний Порошенко. Він також наголосив, що «запровадження безвізового режиму - це не завершення, а потужне продовження реформ».

Присутній на церемонії глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі привітав усіх присутніх з початком дії безвізового режиму. Він зазначив, що три роки тому українці зробили свій європейський вибір і сьогодні відбувається «перше конкретне і реальне підтвердження цього європейського вибору».

«Ви будете мати можливість вільних подорожей без будь-яких візових вимог до 33 країн Західної Європи», - сказав Мінгареллі та висловив впевненість, що це поглибить інтеграцію України до країн ЄС та створить можливості для активних контактів у сферах культури, освіти, наукових досліджень і відкриє нові бізнесові можливості для українців.

«Це найкращий спосіб активізувати відносини між ЄС та такою великою європейською країною, якою є Україна», - підкреслив посол і назвав безвізовий режим «лише першим кроком».

«Я вірю, що незабаром ми будемо разом в одній родині», - сказав глава Представництва ЄС в Україні та зазначив, що «все більше і більше європейців будуть зустрічатися з українцями, особливо з фантастичною українською молоддю і розуміти якою є Україна».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Порошенко запустив символічний «таймер безвізу», який розпочав зворотний відлік часу до набуття чинності безвізового режиму між Україною і ЄС. Урочиста церемонія відбулася на площі перед Адміністрацією Президента рівно опівдні – за 12 годин до початку дії безвізу з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-