Центри правової допомоги: Петренко сподівається вирішити скандальну ситуацію

Центри правової допомоги: Петренко сподівається вирішити скандальну ситуацію

Укрінформ
Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що його відомство готове провести повторний конкурс на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Про це урядовець сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Не є проблема провести повторний конкурс (на посаду керівника Координаційного центру з надання правової допомоги - ред.). Ми готові. Основне завдання, щоб ця система працювала ефективно, була інституційно стійка і не піддавалася впливам будь-кого. У мене немає жодного бажання, і я цього ніколи не робив, впливати на колектив системи безоплатної правової допомоги, на кадрові призначення", - заявив Петренко.

За його словами, основне завдання, яке він ставить перед собою "як людина, котра несе політичну відповідальність за систему БПД, яка переконує і переконувала парламент виділяти кошти на цю систему, щоб вона була ефективна для українських громадян".

"Якщо ми однодумці, тоді працюємо разом. Якщо хтось хоче робити маніпуляції та шантажувати тільки через бажання отримати кадрове призначення, тоді це точно не та ціль, яку ми переслідували, створюючи систему БПД. Я дуже сподіваюся, що до початку наступного тижня ми вирішимо цю ситуацію", - зазначив міністр юстиції України.

Як повідомлялося, 2 червня 2017 року кандидатом на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги визначено нинішнього заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Павла Мороза.

4 червня низка громадських організацій поширила заяву, що проведення конкурсу на посаду директора Координаційного центра з надання правової допомоги відбулося, на їхній погляд, із значними процедурними та змістовними хибами й порушеннями. У зв'язку з цим  вони вимагають анулювати результати роботи конкурсної комісії та створити іншу за участю різних зацікавлених сторін.

Повний текст інтерв'ю буде опубліковано на сайті Укрінформу 10 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-