"Земельні" спекуляції можуть спричинити лише соціальний вибух – нардепи

Укрінформ
Нардепи фракції БПП  – представники парламентського Комітету з питань аграрної політики на брифінгу у ВР застерегли від спекуляцій навколо скасування мораторію ринку землі.

Про це повідомляє сайт Блоку Петра Порошенка.

«Вчора під стінами Верховної Ради України пройшов мітинг проти скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення так званої “делегації аграріїв”, організований Аграрною партією України. За словами очільника Аграрної Партії, парламентарі відмовилися вийти до людей та ігнорують звернення громадськості, – заявив Олександр Бакуменко. – Наголошуємо, що саме народними депутатами – членами Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин було ініційовано та організовано проведення у Верховній Раді парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі» для всебічного обговорення цього питання. Таким чином, з парламентської трибуни мали можливість висловитися не лише представники окремих політичних партій, які представлені у парламенті, а усіх політичних сил, громадських організацій та професійних асоціацій, різних сільгоспвиробників і органів місцевого самоврядування усіх рівнів».

У своїй заяві народні депутати відзначили, що питання ринку землі сьогодні використовується політичними силами, з метою маніпуляції громадською думкою: «За такими діями стоять ті політичні сили, які мають на меті винятково нарощування власного політичного рейтингу, та ті, кому ринок землі невигідний, хто звик працювати в тіні, ухиляючись від сплати податків та зборів».

«Підкреслюємо, що лише після широкого громадського обговорення на базі Концепції моделі обігу земель сільськогосподарського призначення, буде розроблена відповідна законодавча ініціатива. Зазначаємо, що за час роботи Верховної Ради України VIII скликання, за поданням аграрного Комітету, прийнято 22 Закони. При цьому, профільний Комітет не отримував жодних конкретних пропозицій від Аграрної партії, хоча завжди відкритий для спілкування та дискусій. А спекуляції на таку болючу тему можуть спричинити лише соціальний вибух, чого й домагаються псевдозахисники аграріїв», – заявили народні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-