Грібаускайте і Порошенко обговорять у Харкові виконання Мінських угод

Грібаускайте і Порошенко обговорять у Харкові виконання Мінських угод

Укрінформ
Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте у п'ятницю, 9 червня, здійснить робочий візит у Харків, де відбудеться її зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Повідомлення про візит розміщене на офіційному сайті президента Литовської Республіки.

"Президенти Литви й України обговорять ситуацію з безпекою у країні, виконання Мінських угод, набуття чинності угоди про асоціацію між ЄС і Україною. Глави держав також обговорять необхідність подальшого здійснення життєво важливих для країни реформ, таких як боротьба з корупцією, перетворення генеральної прокуратури, судового й державного секторів, забезпечення прозорого бізнес-середовища", - говориться у повідомленні.

За інформацією прес-служби Грібаускайте, президенти також зустрінуться з бійцями АТО, які лікувалися у Литві.

Увечері Грібаускайте дасть старт Дням Литви у Харкові. Це захід, що вже став традиційним, організацією якого займається посольство Литви, щороку проходить у різних містах України, цього року - в Харкові й Одесі. У рамках Днів Литви відбудеться двосторонній бізнес-форум, презентація можливостей здобуття освіти й туризму у Литві. Литовську культуру у рамках заходу представлятимуть давні ремесла, національна кухня, фольклорні ансамблі й литовський рок-гурт Biplan, що завоював симпатії українців. У Харкові проживає приблизно сто литовців.

Як уточнюють у прес-службі, щороку лікування у Литві проходять приблизно 50 поранених у зоні проведення АТО українських військових, усього реабілітаційну допомогу  отримали 150 військовослужбовців - це найбільший показник серед усіх держав, що підтримують Україну. Литва активно допомагає Україні у справі реформування й підготовки її збройних сил, направляє своїх військових інструкторів і медиків для надання допомоги країні, де все ще тривають бойові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-