Канадський посол чекає на посилення військової співпраці з Україною

Канадський посол чекає на посилення військової співпраці з Україною

Укрінформ
Нещодавно проголошена нова зовнішньополітична та безпекова стратегія Канади надасть більше інструментів для військової співпраці з Україною.

Про це заявив журналістам у четвер посол Канади в Україні Роман Ващук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це поки що представлення принципів нової оборонної політики. Але я можу сказати, що це надасть нам більше інструментів для військової співпраці з різними країнами, включно з Україною", - сказав Ващук.

Відповідаючи на запитання щодо постачання озброєнь Україні, посол зазначив, що після підписання у квітні оборонної угоди між Україною і Канадою це питання обговорюється на двосторонній основі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд 6 червня під час виступу в парламенті оголосила про нову зовнішньополітичну та безпекову стратегію країни.

 3 квітня міністри оборони України і Канади Степан Полторак і Харджит Саджжан підписали "Угоду про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони і Збройними силами Канади". За словами голови Міноборони України, Угода сприятиме налагодженню контактів з представниками канадської оборонної промисловості, а також дозволить поліпшити забезпечення України сучасною військовою технікою та озброєннями. Канада поставляє в Україну медикаменти, військову форму, ковдри і катери військового призначення, а канадські інструктори тренують українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-