Гройсман готовий особисто відповідати за успішну реалізацію пенсійної реформи

Гройсман готовий особисто відповідати за успішну реалізацію пенсійної реформи

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сподівається, що парламент ухвалить рішення про проведення пенсійної реформи, ще на цій сесії, яка триває до 15 липня.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами у ході робочої поїздки до Чернігова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже розраховую, що ми спільно з Президентом України, фракціями коаліції, з патріотично налаштованими народними депутатами, які прийшли служити українському народу, ми приймемо це рішення, фактично, зможемо його прийняти у будь-який день парламентської сесії. У нас є часу до 15 липня", - сказав Гройсман.

Він також заявив, що готовий нести особисто відповідальність за успішну реалізацію пенсійної реформи "перед кожним пенсіонером, кожною працюючою людиною".

За словами Прем'єра, пропонована урядом пенсійна реформа, яка передбачає збереження пенсійного віку, збільшення виплат в залежності від стажу, скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів та подолання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, виправляє недоліки існуючої пенсійної системи – несправедливої і нежиттєздатної.

"Запропонований урядом крок – правильний. Він дає відповідь на декілька питань. Перше - збільшення виплат, у разі ухвалення парламентом, вже з 1 жовтня для 9 млн пенсіонерів. Друге - справедливість. Ми зберігаємо пенсійний вік – 60 років при наявності стажу 25 років. Деякі політики намагаються спекулювати на цьому, але треба визнати: пенсія - це винагорода за працю. Людина працює, робить внески (до Пенсійного фонду) і отримує потім достойну пенсію. А зараз неважливо – працював або ні – отримуєш мінімальну виплату. І на "мінімалці" сьогодні понад 80% пенсіонерів. Ми ж відновлюємо справедливість. А далі – скасовуємо оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам, і за 7 років ліквідуємо дефіцит бюджету Пенсійного фонду", - цитує Гройсмана Урядовий портал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-