Аудитор для НАБУ: комітет Ради не зміг домовитися щодо співбесід  з кандидатами

Аудитор для НАБУ: комітет Ради не зміг домовитися щодо співбесід з кандидатами

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції не підтримав пропозицію запросити на своє засідання 21 червня усіх кандидатів на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро від парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідний проект рішення на сьогоднішньому засіданні пропонував голова комітету народний депутат Єгор Соболєв, але його підтримали лише 9 нардепів з мінімально необхідних 13 голосів. 

«Ставлю пропозицію запросити рівно за два тижні (21 червня - авт.) на наше засідання усіх кандидатів на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради на засідання нашого комітету. Після цього приймати рішення, обговорювати, хто достойний, хто недостойний...», - сказав він.

Під час обговорення питання щодо процедури заслуховування кандидатів на посаду аудитора НАБУ члени комітету висловлювали різні пропозиції. Зокрема низка нардепів пропонували сьогодні ж обговорити кандидатури на посаду аудитора НАБУ і ухвалити рішення. Інші нардепи  пропонували запросити українців-кандидатів на засідання комітету наступного тижня, а з інозецями спілкуватись через відеозв'язок.

Нагадаємо, на одному із засідань Антикорупційного комітету у травні повідомили, що умовам конкурсу відповідають заявки: громадянки США адвоката Марти Борщ, відомого іспанського прокурора Карлоса Кастресана, Найджела Брауна (рекомендація від БПП), доктора юридичних наук Михайла Буроманського, доктора юридичних наук Олександри Яновської, заслуженого юриста Сергія Гончаренка, виконавчого директора Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадія Бущенка. Заявки київського прокурора Євгенія Дудка та пенсіонера Валерія Небоги не відповідають умовам конкурсу. Претендент Фарід Попал подав свою кандидатуру пізніше оголошених термінів, тому комітет має вирішити, чи приймати його заявку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-