Супрун агітує нардепів проголосувати за медреформу

Супрун агітує нардепів проголосувати за медреформу

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала Верховну Раду проголосувати за законопроекти щодо зміни системи фінансування охорони здоров'я.

Про це вона повідомила під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"У нас зараз будується нова система охорони здоров'я. З партнерами з цілого світу ми можемо збудувати таку систему, ми можемо змінити її, і всі тоді зможуть лікуватися в таких медичних закладах, де наші головні лікарі матимуть автономію і вони зможуть робити правильні кроки, щоб покращити систему для кожного пацієнта. Закликаю депутатів Верховної Ради проголосувати завтра за законопроекти щодо зміни системи фінансування охорони здоров'я, зміни до бюджетного кодексу", - сказала Супрун.

Вона зазначила, що у вівторок у Верховній Раді внесли в порядок денний законопроекти щодо зміни фінансування системи охорони здоров'я в Україні.

"Це надає державні, фінансові гарантії всім пацієнтам, щоб вони могли отримувати свої послуги. Ми більше орієнтуємося на первинну ланку, буде підтримка сімейних лікарів, буде зміна медичних закладів щодо адміністрування, щоб вони були як некомерційні комунальні підприємства, де пацієнти зможуть через електронні системи записуватись на прийом", - зауважила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-